Nikon Z5 camera: verrassend instapmodel

De Nikon Z5 is een klein model camera, maar aan de prestaties kun je dat niet zien. De camera is robuust, niet zwaar en heel compact. Toch ligt deze fullframe systeemcamera lekker in de hand. Hij is geschikt om hem overal mee naartoe te nemen. Als het een beetje regent is dat geen bezwaar, want de camera is weerbestendig. Bij het fotograferen profiteer je van een uitstekende beeldstabilisatie. Andere pluspunten zijn de elektronische zoeker en een opvallend groot kantelbaar display.

Allround camera

De camera is ontworpen om hem overal in te kunnen zetten. Er is bijna geen situatie te vinden waarin je niet een perfecte foto kunt maken. Erg fijn is de snelle en stille autofocus. Daarmee kun je foto’s maken die in zijn geheel goed scherp zijn. Een andere optie die in de praktijk erg goed werkt is de beeldstabilisatie. Dat systeem maakt het mogelijk om snel uit de hand te fotograferen. In een omgeving met weinig licht is de beeldstabilisatie ook erg nuttig, want die stelt je in staat om met langere sluitertijden te werken.

Elektronische zoeker

Door de combinatie van de elektronische zoeker en het grote heldere display heb je de kans om met de Nikon Z5 fraaie composities te maken. Doordat je het display kunt kantelen is het minder lastig om foto’s uit bijna onmogelijke hoeken te maken. De camera is ook geschikt om ermee te filmen. Dat doe je in full HD kwaliteit. Bijzonder is de optie om time-laps films te maken. Je kunt tijdens het filmen zelfs foto’s maken.

Integratie met smartphone

De Nikon Z5 is uitstekend geïntegreerd met de smartphone. Zoals bij elke moderne camera is er een app bijgevoegd. Foto’s en films via wifi en bluetooth over te zetten naar de smartphone is daarmee kinderspel. Maar bij deze camera is nog meer mogelijk. Want de smartphone kan ook dienst doen als extern beeldscherm. Het is daarnaast mogelijk om de camera op afstand te bedienen via de smartphone. Het zal duidelijk zijn dat de Nikon Z5 een bijzonder apparaat is voor de verwende amateurfotograaf. Aan deze camera hangt wel een pittig prijskaartje.